RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Пропустили 90% голосувань: названо головних депутатів-прогульників в Раді

Протягом двох років 12 народних депутатів не брали участі в 90% голосувань Верховної Ради.

Про це повідомляє Громадська організація "Комітет виборців України".

За період з серпня 2019 року по серпень 2021 року найрідше натискав кнопки нардеп від ОПЗЖ, скандальний київський забудовник Вадим Столар. Він взяв участь лише у 2,5% голосувань.

Степан Івахів брав участь в 4% голосувань, Вадим Рабинович - 5%, Андрій Деркач, Ігор Абрамович - 7%, Ігор Палиця, Олександр Дубинський, Дмитро Шенцев - 8%, Тарас Козак - 9%, Олександр Герега, Юлія Льовочкіна, Олександр Фельдман - 10%.

Найвищі показники голосувань виявилися у парламентаріїв "Слуги народу" і "Європейської солідарності". В середньому представники монобільшості взяли участь в 84% голосувань, народні обранці від ЄС - у 80%. Нижче ці показники у нардепів "Голосу" (74%), групи "Довіра" (71%) і ВО "Батьківщина" (63%).

Найрідше натискають на кнопки під куполом народні депутати групи "За майбутнє" і "Опозиційної платформи За життя". Так, перші взяли участь в 53% голосувань, другі - в 46%.

Всього за два роки парламентарії голосували 9,5 тис. разів.

Раніше ми писали про масовий прогул народних обранців, коли у Верховній Раді зареєструвалися всього 150 парламентаріїв, що становить лише третину депутатського корпусу.