RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Путін готовий до переговорів із Зеленським: у Кремлі розповіли, про що може бути діалог

Президент РФ Володимир Путін готовий до переговорів з главою української держави Володимиром Зеленським на вищому рівні. Однак тема окупованого Росією Криму не може бути порядком денним на них, в цьому плані просунутися в питанні можливої зустрічі поки не вдається.

Про це розповів прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков в етері телеканалу "Росія-1" (ВГТРК).

"Якщо говорити про політичну волю президента Путіна - він її чітко підтвердив і перепідтвердив: він готовий зустрічатися, і він вважає, що ось той сумний стан, в якому зараз перебувають російсько-українські відносини, це нікуди не годиться", - сказав Пєсков.

За його словами, для уряду РФ не існує теми Криму, хоч їм і відомо, що Зеленський хоче підняти з Путіним це питання.

"Як нам говорять в офісі президента України, Зеленський хоче обговорювати Крим. Ну, Крим з якої точки зору? Явно не з точки зору, що це регіон Російської Федерації. І в цьому плані це не може бути пунктом порядку денного переговорів. Тому поки в цьому плані не вдалося нікуди просунутися. Що називається, і віз і нині там", - повідомив прессекретар президента РФ.

Нагадаємо, навіть після окупації Криму і частини Донбасу президент РФ Володимир Путін запевняє, що відносини з Україною можуть будуть відновлені в повноформатному масштабі. Але він поскаржився, що "націоналісти" заважають відносинам України з Росією.