RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Рада обрала нового спікера: хроніка засідання 8 жовтня

У п'ятницю, 8 жовтня, Верховна Рада 261 голосом за обрала Руслана Стефанчука новим спікером українського парламенту замість відправленого у відставку Дмитра Разумкова.

Сайт "Апостроф" стежив за тим, що відбувається в парламенті, і веде онлайн-трансляцію:

15:27 На сього засідання закінчено.

11:30 Голова комітету з соціальної політики Галина Третьякова потрапила в скандал, написавши в партійному чаті "слуг" слова радості з смерті Антона Полякова, заявивши, що "одним ворогом менше", а після цього вона заявила, що це свобода слова.

10:50 Стало відомо, що народний депутат від "За майбутнє" і близька подруга Антона Полякова - Анна Скороход знепритомніла в кабінетах комітету Верховної Ради, повідомляють Vesti.ua. За словами очевидців, приїхала швидка допомога.

Фото: Роман Петушков

10:10 10:10 Перший віце-спікер Руслан Стефанчук привітав колишнього главу парламенту Дмитра Разумкова з 38-м днем народження.

10:05 На ранковому засіданні зареєструвалися 154 нардепа. Воно почалося з хвилини пам'яті нардепа Антона Полякова, який помер за поки нез'ясованих обставин в ніч на 8 жовтня.

Фото: Романа Пєтушкова

Фото: Романа Пєтушкова

Чергове пленарне засідання 6-ї сесії Ради IX скликання почалося о 10:00 Годиною запитань до уряду про підготовку паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства України до осінньо-зимового періоду 2021/2022 року та його забезпеченні енергетичними ресурсами.

Потім парламент приступив до обрання голови Верховної Ради.

На цей пост претендували:

  • перший віце-спікер Руслан Стефанчук ( "Слуга народу");
  • нардеп Яна Зінкевич ("Європейська солідарність");
  • нардеп Олексій Гончаренко ( "Європейська солідарність").

Днем раніше позафракційний Гео Лерос і Ярослав Железняк з "Голосу" зняли свої кандидатури.

Нагадаємо, "Слуги народу" висунули на посаду першого віце-спікера лідера партії Олександра Корнієнка.

Також сьогодні розглянуть наступні законопроекти:

У другому читанні проект закону "Про внесення змін до закону про Державний бюджет на 2021 рік" щодо реалізації соціальних заходів та інфраструктурних проектів», №6052;

Також заплановані до розгляду проекти постанов про перейменування села Поминик Уманського району Черкаської області та про призначення позачергових виборів Добропільського міського голови Покровського району Донецької області.