RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Рада розблокувала роботу Нацагентства з якості вищої освіти: що це означає

2 листопада в ході позачергового засідання український парламент розблокував роботу Національного агентства по забезпеченню якість вищої освіти (НАЗЯВО).

Про це повідомив фотокореспондент порталу "Апостроф" Роман Петушков.

Відповідний законопроект №6197 був підтриманий у першому читанні голосами 307 народних обранців України. У другому – 309 нардепів.

"Законопроект розроблений з метою усунення правової колізії в Законі України "Про вищу освіту" в частині принципів відбору членів Національного агентства щодо забезпечення якості вищої освіти, а саме застосування принципів галузевого представництва при відборі до складу Національного агентства представників роботодавців та здобувачів вищої освіти та дозволяє усунути складну ситуацію, спричинену припиненням діяльності Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти”, – йдеться у пояснювальній записці.

У документі зазначено чітку процедуру затвердження складу Нацагентства. Повідомляється, що це дозволить вирішити проблему навколо ухвали Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, через яку агентство залишалося без складу з 2018 року.

Це могло призвести до затримок видачі дипломів про вищу освіту випускників-бакалаврів та магістрів. І це не кажучи вже про проблеми, що виникають із навчанням іноземців.

Раніше ми також повідомляли, що парламентарі ухвалили важливий закон, згідно з яким у Раду пускатимуть не всіх депутатів.