RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

День народження Єрмака у президентському палаці в Карпатах: гелікоптери ДСНС та ЗСУ використовували як таксі

Президент Володимир Зеленський та Андрій Єрмак використали вертольоти рятувальників ДСНС та Збройних сил як "таксі" на день народження керівника Офісу президента, яке відзначали у держрезиденції "Синьогора" на Прикарпатті.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів "Української правди".

Глава держави та керівник його канцелярії у День Гідності та Свободи, 21 листопада, швидко й непомітно злітали з "Синьогори" до Києва вшанувати героїв Революції Гідності і змогли повернутися на святкування ювілею у схожій на палац державної резиденції у Карпатах.

О п'ятій ранку 21 листопада вертоліт ДСНС прибув до Івано-Франківська, де забрав високопоставлених пасажирів.

Вже о 7:00 він вилетів до Києва.

А о 13:00 вертоліт вилетів із бази ДСНС у Козині під Києвом до Івано-Франківська.

Вранці у понеділок, 22 листопада, журналісти приїхали до аеропорту Івано-Франківська і почули, як вертоліт ДСНС прогрівав двигуни, після чого повітряне судно взяло курс на держрезиденцію в Карпатах, розташовану за 60 кілометрів від аеропорту.

Розслідувачі спробували зайти на територію "Синьогори", проте охорона відмовила їм у цьому.

Піднятий у повітря дрон засік на вертолітному майданчику два гелікоптери. До журналістів одразу підійшов представник Держуправління охорони, який заявив, що вести фото- та відеозйомку на об'єкті заборонено.

О 13:15 понеділка червоно-білий вертоліт Airbus ДСНС залишив держрезиденцію. За інформацією журналістів, на борту повітряного судна перебували 14 гостей із дня народження Єрмака, серед яких були заступник керівника Офісу Андрій Татаров та міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Слідом за червоно-білим "Аеробусом" у повітря піднявся зелений Мі-8 ЗСУ або Нацгвардії, який під час війни перевозив гостей Єрмака.

Вертоліт ДСНС здійснив посадку в аеропорту "Бориспіль" майже о четвертій годині дня. Таким чином, президент і керівник його офісу могли дістатися роботи на Банкову лише близько п'ятої години вечора. А це означає, що Зеленський під час такої гострої внутрішньої та зовнішньої ситуації літав у гори "на дачу" на чотири дні, роблять висновок журналісти.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що 21 листопада, коли Єрмак відзначав ювілей, активісти на Майдані незалежний имости в Києві розтягнули величезний банер з особами президента Володимира Зеленського та керівника його Офісу. На банері було написано: "Їхня брехня принижує".