RU  UA

Бізнес на наркозалежних: активіст розповів, як Гогілашвілі використовував МВС для заробітку

Колишній заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі, з яким нещодавно стався скандал, може бути дотичний до покривання незаконного збуту наркотичних речовин і просуває власний бізнес нелегальних реабілітаційних центрів.

Про це в ефірі Апостоф Live на Апостроф TV розповів представник Всеукраїнського об'єднання людей із наркозалежністю Артем Осипян.

“Були різні сигнали, які вказували на те, що пан Гогілашвілі незацікавлений в зменшенні обігу незаконного ринку. Є програма підтримувальної терапії, понад 16 тисяч людей з опіоїдною залежністю на цій програмі, яка дозволяє людям відмовитись від вуличних наркотиків. Після того, як з’явився пан Гогілашвілі, дуже посилилися нападки та тиск на ці програми. Причина тут може бути лише одна: людина, яка не хоче, щоб в Україні працювали програми, які дозволяють людям піти від вуличних наркотиків, найімовірніше, зацікавлена в тому, щоб вуличний ринок залишався”, – розповідає Осипян.

На його думку, Гогілашвілі не бореться з наркозлочинністю в Україні, натомість просуває власний бізнес нелегальних реабілітаційних центрів.

“Він заробляє на цьому гроші. Використовує правоохоронні органи, як систему перескерування до нього наркозалежних в його власні центри”, – зазначив Осипян.