RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Не мають авторитету і досвіду: експерт розповіла, ким оточив себе Зеленський

Лідерами багатьох країн світу ставали представники політичних, військових чи наукових кіл, проте керівництво України, яке сформував президент Володимир Зеленський, можливо, було першим, кого значною мірою формували люди, пов'язані з теле- та кінокомедіями.

Про це пише впливове американське видання New York Times.

Він нагадав, що перш, аніж йти у політику, Зеленський був телевізійним актором і коміком, тому розставив десятки своїх соратників з шоу-бізнесу на ключові посади в усьому уряді, включаючи головних радників, нардепів, керівництво Офісу президента і навіть голови СБУ.

Коли Росія нарощує сили на кордоні з Україною, а страх перед вторгненням наростає, Зеленський оточив себе людьми з комедійної студії "Квартал 95". А либонь мало хто з них має якийсь досвід у дипломатії чи війні, наголошує New York Times.

"Існує ризик того, що люди не матимуть авторитету і досвіду - заявила Оріся Луцевич, директор програми вивчення України в Chatham House в Лондоні. - Я не хотіла б перебувати в кімнаті, коли є всього пара хлопців, які вміють знімати відео. Зараз не мирний час. Це час війни".

Нагадаємо, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій України у 2016-2019 роках Георгій Тука заявив, що переговори щодо Донбасу недосвідченим у політичних питаннях Зеленський може поставити під загрозу суверенітет України.