RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Українських ФОПів чекають нові обмеження: що цього разу вигадала влада

У Верховній Раді хочуть заборонити оформлювати співробітників як ФОПів. Такі ідею пропонує голова комінету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики - Данило Гетманцев. Однак можливе зниження податку на "білу" зарплату.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інтерв'ю Гетманцева виданню "Обозреватель".

"Звузити можливість для співпраці ФОПів на третій групі з юрособами для надання послуг. Ви розумієте, про що я зараз говорю. Йдеться про тих, хто не хоче платити податки з зарплати і оформляє своїх співробітників як "зарплатних ФОПів". Це все реформа оподаткування доходів. Знижуємо ставку, однак змушуємо платити всіх", - пояснив Гетманцев.

Це обмеження має на меті запобігти ухиленню від сплати податків із зарплат громадян. При оформленні працівника в штат роботодавці платять 22% ЄСВ та 19,5% ПДФО, а за ФОПів тільки 5% із заробітньої плати.

Гетманцев пропонує знизити ефективну ставку оподаткування розширити можливості для декларування, ввести сімейне декларування, а також ввести податок на виведений капітал за польською моделлю як варіант для середнього бізнесу з оборотом до 200 млн гривень.

"Ми зробили все на рівні законодавства для детінізації, зараз м'яч на боці органів виконавчої влади", - запевнив Гетманцев.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що за відмову прийняти оплату карткою ФОПів штрафуватимуть: що потрібно знати.