RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Путіна нема резервів: 90% військ загрузли в Україні

Операція російських військ на півночі України буксує третю добу, тому що Кремлю ні звідки взяти додаткові війська для розвитку наступу в нашу країну.

Про це з посиланням на високопоставленого представника міністерства оборони США повідомляє NewYorkTimes.

Він зауважив, що українські сили можуть атакувати розтягнуті колони російських військ, які намагаються захопити великі міста на кшталт Києва, Чернігова та Харкова.

Чиновник, який не був уповноважений виступати публічно, надав журналістам у Пентагоні оновлену інформацію про те, що міністерство оборони США спостерігало за російськими операціями. За його словами, Росія направила 90 відсотків своїх понад 150-тисячних сил вторгнення на територію України. А ще в середу, 2 березня, вранці Пентагон оцінив цю цифру на 82%.

Міноборони не змогло підтвердити повідомлення про те, що Херсон перейшов під контроль Росії і вважає, що портовий Маріуполь залишається під контролем України.

Пентагон також не бачив, щоб якісь значні сили російських військ рухалися до Одеси. За повітряний простір над Україною йде битва — українські бойові літаки та засоби ППО досі не пошкоджені.

Пентагон зафіксував понад 480 пусків російських ракет різних типів за метою в Україні. Понад 230 з них було випущено з мобільних пускових установок в Україні, приблизно 160 – з території Росії, 70 – з Білорусі та 10 – з російських військових кораблів у Чорному морі.

США продовжують постачати Україні протитанкові та протиповітряні озброєння, сказав чиновник, відмовившись відповідати на питання про кількість та тип кожного з них.

Раніше "Апостроф" розповідав про кінець "бліцкригу" та головні підсумки першого тижня війни.