RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Російські фашисти зазнають величезних втрат, але лізуть уперед: де ЗСУ чекають масштабний наступ

Російські фашисти продовжують зазнавати величезних втрат на війні в Україні, однак не полишають спроб переламати ситуацію на свою користь, тому готують другу хвилю широкомасштабного наступу.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Він нагадав, що Україна витримала першу, найважчу хвилю атаки російських "орків". Міф про найсучаснішу і найпотужнішу у світі путінську армію зруйновано і спалено на дорогах Київщини та Харківщини, Чернігівщини та Миколаївщини. На жодному напрямку російські терористичні війська не досягли стратегічного успіху.

"Українська армія дає гідну відсіч, і день нашої перемоги над російською химерою наближається з кожним днем, але ворог ще небезпечний і готує другу хвилю широкомасштабного наступу, до якої ми маємо підійти максимально готовими та згуртованими", - заявив Данілов.

Він наголосив, що стратегічно важливими залишаються Київ, Харків, Маріуполь, Миколаїв, Чернігів та Одеса. План ворога – взяти ключові міста в оточення, знекровити українські ЗСУ, створити гуманітарну катастрофу для громадянського населення.

"Основну увагу командування російських окупаційних військ переносить на Південь, намагаючись позбавити Україну виходу до Чорного та Азовського моря, що, на їхню думку, створить умови економічного придушення Українського Опору", - повідомляє секретар РНБО.

Він наголосив, що ворог не залишає надій оволодіти Києвом та формує ресурси для оточення Дніпра. Однак з боку України відбувається перегрупування, поповнення нових резервів та насичення української армії новітнім озброєнням. А вчорашній літако-гвинтокрилопад - тому підтвердження.

Більше про ситуацію дивіться онлайн на сайті "Апостроф": Тяжкі бої під Києвом, перемоги ЗСУ на півдні та під Харковом: хроніка 11-го дня війни в Україні