RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"А чи винний Єрмак": журналісти вказали на справжню ціль листа конгресвумен Вікторії Спартц

Конгресвумен з США Вікторія Спартц опублікувала листа, адресованого Джо Байдену з проханням надати пояснення чи безпечні переговори із главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Заява конгресвумен розійшлася українськими ЗМІ, мовляв, Спартц виступає проти Єрмака та хоче його звільнення. Однак лист Спартц може бути направлений не стільки на Єрмака, як на його заступників.

Про це пише "Інформатор".

Так, після засекреченої частини листа конгресвумен згадує заступника ОП, який "затримує призначення незалежного антикорупційного прокурора понад рік, через що Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро не функціонують".

З нею погоджується і керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

"З усіх звинувачень конгресвумен найтвердішими є: заблоковані конкурси в САП і НАБУ, а також Татаров. Ці, наголошу, реальні зальоти влади по САП/НАБУ і Татарову вже не вперше підривають довіру до української влади", - написав він у телеграм-каналі.

Під час війни з ОП нібито продовжили "керувати" правоохоронною системою і намагалися розблокувати заморожені в Україні рахунки компанії, яка належить російському олігарху Дерипасці, - заявляли в ЦПК.

Раніше в ОП висловлювалися проти НАБУ та критикували діяльність органу, при цьому незалежне функціонування бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури є однією з рекомендацій США та послів країн G7 до української влади.