RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Зеленський пропонує Раді звільнити Венедіктову

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання на звільнення Ірини Венедіктової з посади генерального прокурора.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Зазначається, що подання представлятиметься на пленарному засіданні Верховної Ради представником президента України у Конституційному суді, нардепом від "Слуги народу" Федором Веніславським.

Ймовірно, що питання відставки Ірини Венедіктової, а також глави СБУ Івана Баканова, якого також було усунено з посади, розглядатимуться на засіданні Верхновної Ради у вівторок, 19 липня.

Нагадаємо, сама Ірина Венедіктова прокоментувала її усунення з посади. Вона попросила не поширювати жодних тверджень від її імені, оскільки тема її усунення ні з ким не обговорювалася. Також Венедіктова висловила впевненість, що вона показала добрі результати роботи на посаді Генпрокурора. На її думку, їй вдалося об'єднати юридичну, професійну, кримінально-процесуальну світову еліту навколо проблем України та її інтересів. Окрім того, урядовиця додала, що якщо відповідна постанова буде зареєстрована у стінах Верховної ради, вона триматиме звіт перед народними депутатами.