RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Венедиктова відреагувала на її усунення з посади

Усунена президентом Володимиром Зеленським від виконання своїх обов'язків Генеральний прокурор Ірина Венедиктова попросила не поширювати жодних тверджень від її імені. Вона запевнила, що ні з ким не обговорювала тему її усунення.

Свою заяву Венедиктова опублікувала у Facebook.

“Не можу уявити, що такі питання можуть вирішуватися кулуарно, без вираження взаємної поваги, не по-діловому, так би мовити. Іншими словами, як тільки завершиться стадія “врегулювання” ситуації, що склалася, в адекватному і зрозумілому для всіх сторін ключі, я дам вичерпний коментар”, – пообіцяла вона.

Венедиктова висловила впевненість, що вона показала добрі результати роботи на посаді Генпрокурора. На її думку, їй вдалося об'єднати юридичну, професійну, кримінально-процесуальну світову еліту навколо проблем України та її інтересів.

“Я не можу і не збираюся сперечатися з думкою чи рішенням Президента – Президент у своєму праві приймати рішення, в тому числі обговорюване зараз. Процедура звільнення Генпрокурора всім добре відома, іншої немає, інша не передбачена законом”, – написала вона.

Також Венедиктова додала, що якщо відповідна постанова буде зареєстрована у стінах Верховної ради, вона триматиме звіт перед народними депутатами.

За інформацією джерела ZN.UA, чиновниця повідомила свого заступника Олексія Симоненка, якого Володимир Зеленський призначив виконувачем обов'язків Генпрокурора, що вважає своє усунення незаконним. Вона заявила, що має намір виконувати свої обов'язки й надалі та отримувати за це зарплатню.

За даними видання, сьогодні Ірина Венедиктова проводила нараду із наближеними співробітниками прокуратури, яким також повідомила свою точку зору.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Недозвіль­нення" Баканова та Венедиктової: чому Зеленський зважився на юридичний кульбіт