RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Шмигаль не відсторонює голову НКРЕКП Тарасюка з посади, попри розслідування щодо нього ДБР

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль не відсторонив від займаної посади голову НКРЕКП Валерія Тарасюка, якого ДБР підозрює у незаконному в'їзді за кордон на відпочинок під виглядом службового відрядження. Наразі в КМУ не проведено навіть внутрішнього розслідування виїзду чиновника до Греції у липні 2023.

Як повідомляли "Українські новини", Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження стосовно Тарасюка внаслідок наступних обставин: у статусі члена НКРЕКП Валерій Тарасюк наказом НКРЕКП був відряджений до Афін (Греція) - з 4 по 11 червня для участі у 28 Афінському електроенергетичному форумі Енергетичного Співтовариства. Захід проводився 7-8 червня, про це повідомив режимно-секретний відділ НКРЕКП. Водночас іншим наказом НКРЕКП Тарасюку надали відпустку на 9 календарних днів – з 8 по 16 червня.

Таким чином, Тарасюк, в порушення п. 214 Правил перетинання державного кордону громадянами України, які затверджені постановою Кабінету міністрів від 27.01.95 року №57, як член державного колегіального органу, в період 12-17.06.23 перебував за межами України не в цілях службового відрядження.

В разі якщо Тарасюк при цьому не повідомив до режимно-секретного відділу НКРЕКП про зміну терміну перебування за кордоном, він мігпорушити вимоги п. 696 "Порядку організації та забезпечення режиму секретності в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях", затвердженого Постановою Кабміну від 18.12.13 № 939".

Нагадаємо, раніше, прикордонники не спростували незаконний виїзд голови НКРЕКП Тарасюка до Греції.

Також нагадаємо, що афільований до керівника НКРЕКП бізнес будує Дністровську ГАЕС за понад 40 млрд з бюджету. У НАЗК раніше інформували про моніторинг діяльності Тарасюка на предмет наявності конфлікту інтересів. Наразі результати цієї перевірки невідомі.