RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

НАБУ почало розслідування проти нардепа, що відпочив на Мальдівах на 500 тисяч грн

НАБУ почало кримінальне провадження проти народного депутата, у якого виявили ознаки декларування недостовірних відомостей на понад 5,8 млн грн. Також депутат провів платіж у 500 тисяч грн як оплату за проживання в апартаментах готелю на Мальдівах.

Про це йдеться у повідомленні Національного агентства з питань запобігання корупції.

Так, перевірка встановила, що нардеп не зазначив відомості про фінансове зобов'язання за результатами укладення договору купівлі-продажу корпоративних прав на 4,8 млн грн, і про розрахунок з готелем на Мальдівах. Також були виявлені розбіжності між розмірами видатків на погашення його зобов'язань на понад 400 тис. грн. Відтак, НАЗК склало висновок за ч.2 ст.366-2 ККУ (внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації).

"За результатами розгляду обґрунтованого висновку Генеральним прокурором розпочато кримінальне провадження. Досудове розслідування здійснює Національне антикорупційне бюро", – зазначили у агентстві.

Як повідомляє видання LB.UA, йдеться про нардепа Олександра Фельдмана, що входить до складу групи "Відновлення України", на момент обрання був членом "Нашого краю".

Фото: Олександр Фельдман в екопарку

Матеріали перевірки були скеровані до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для отримання звернення до суду з позовом про визнання активів нардепа необґрунтованими та стягнення їх на користь держави.

Як повідомляв "Апостроф", НАЗК раніше виявилокорупційні правопорушення нардепа, теща якого придбала квартиру в елітному ЖК за 5,5 млн гривень при реальній вартості 65 млн, а дружина - Mercedes-Benz S350L, вартість якого втричі перевищує ту, що була вказана в договорі.