RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

З'явилося нове відео з блокуванням суду по справі айдарiвця "Баті"

В мережі з'явилося нове відео, на якому показано, як депутати та активісти заблокували зал Печерського районного суду Києва, арестовавшего на два місяці учасника батальйону "Айдар" Валентина Лихолiта з позивним "Батя".

Відео опублікував народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий на своїй сторінці в Facebook.

"Гімн України у забарикадованому залі Печерського райсуду. Мурашки по шкірі. Свободу Героям війни! Шибениці — сепарам!" — прокоментував нардеп відео.

"Ми і далі не дозволяємо вивезти в СІЗО айдаровца Валентина Лихолiта, якого суддя Печерського суду Гладун постановила заарештувати за звинуваченням лідерів еленерiвцiв Сєвєродонецька. Ніч пройшла спокійно. Приблизно в 03:00 перед судом з'явилася велика група "космонавтів", бійці "Айдара" і "Донбасу" без додаткових питань забарикадували всі двері і приготувалися до штурму. Його не було. Зате до нас приїхали бійці "Азова" на чолі з Андрієм Білецьким", — повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат Єгор Соболєв.

"Вимога номер один — випустити Батю. Це абсолютно реально військовим прокурорам і суддям Печерського суду, які в кишені у Банкової і зроблять все, що їм накажуть", — додав він.

Як повідомляв "Апостроф", 1 липня стало відомо про затримання Лихолiта. Соцмережі обурила ця історія. Лихолiта затримали за заявою лідера сепаратистів Сєвєродонецька — колишнього мера міста, і його заступників. За їх словами, бійці цього командира відняли у них фотоапарат та інші цінності.