RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Російський опозиціонер розповів, навіщо суд в РФ визнав Євромайдан держпереворотом

Російський опозиційний політик Костянтин Боровий вважає, що розгляд у Московському суді справи про визнання Революції Гідності "державним переворотом" є частиною пропагандистської кампанії РФ проти України.

У коментарі "Апострофу" Боровий підкреслив, що це вписується в концепцію, згідно з якою, "влада в Україні не є законною".

"Я думаю, що проти України можуть бути прийняті будь-які рішення, і для цього російській владі зовсім необов'язково використовувати рішення якогось там керованого суду", - сказав політик, зазначивши, що сам вердикт не має ніякої юридичної сили через те, що саме поняття "державного перевороту" не є юридичним.

"Це очевидна дискредитація судової системи РФ. Про те, що таке державний переворот, навіть сам суд не дав ніякої ухвали", - підкреслив Боровий, зазначивши, що "Україна зобов'язана розслідувати всі події, які відбувалися на її території". Зокрема, зазначає російський опозиціонер, йдеться про розслідування військової агресії РФ проти України.

"Рішення українського та російських судів - це зовсім різні речі. Не можна їх порівнювати. Назвати ім'я злочинця і оголосити його в міжнародний розшук - це обов'язок України та її судової системи", - резюмує Боровий.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа" Фейковий процес: до чого призведе судова війна між Україною і Росією.