RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Маніпуляції і перекручення: у МЗС України розповіли, що чекати від виступу РФ в Гаазі

На слуханнях в Міжнародному суді ООН в Гаазі, де сьогодні продовжується розгляд позову України проти РФ, російська сторона буде будувати свою доповідь на маніпуляціях і пересмикуваннях.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала голова української делегації на суді, заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

"Більшість з того, що ми почуємо буде для нас не новим, але від того не менш важким - бо складно терпіти маніпуляції і перекручування, на яких нині будується уся політика РФ щодо України. І нормальною реакцією було би - не дивитись і ігнорувати. Але нам ще більше потрібна ваша увага.

Потрібно уважно стежити і спростовувати усі маніпуляції. Спростовувати тут і зараз. Для себе і для ваших друзів. Доводити усю банальність брехні і пропаганди. Судові процеси добре надаються для таких доведень. Ганна Арендт сформувала таку актуальну сьогодні ідею про банальність зла саме під час судового процесу", - написала вона.

Також на цю тему висловилася віце-спікер Верховної ради, представник України в гуманітарній переговорній підгрупі в Мінську Ірина Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", спікер міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца назвала основні вимоги України з позовом проти РФ до суду в Гаазі.