RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Кремлі зробили цинічну заяву з приводу зброї бойовиків Донбасу

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія не була і не є учасником війни на Донбасі і не поставляла зброю бойовикам.

Про це він сказав, коментуючи звинувачення на адресу РФ в постачаннях зброї на окупований Донбас, передає "РИА Новости".

"Перше: Росія не є учасником цієї кризи, це внутрішньоукраїнський криза, Росія ніколи не була учасницею бойових дій на південному сході України. Друге: Києву видніше, звідки можуть діставати зброю представники Донбасу, і де ця зброя, власне, складувалася, в яких локаціях напередодні початку, по суті, громадянської війни. Ведеться судовий процес, і тут потрібно абсолютно діяти в тих межах, які передбачені для подібних процесів", — сказав Пєсков.

На питання про те, чи визнає РФ рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі незалежно від результату, він відповів: "Російська сторона є учасником цього розгляду. Тобто, якщо б Росія не визнавала рішення суду, то, відповідно, вона б не була учасником цього розбиральництва".

Нагадаємо, що на слуханнях в Міжнародному суді ООН в Гаазі представник російської делегації Ілля Рогачов заявив, що правова позиція РФ грунтується на твердженні, що бойовики на Донбасі нібито самі знайшли зброю.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні навели топ-5 брехні путінської делегації на суді в Гаазі.