RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Канадський слід: генпрокуратура встановлює авторів книги Януковича

Генеральна прокуратура України має намір звернутися до Канади з проханням допомогти в розслідуванні зловживань, пов'язаних з виданням книги екс-президента України Віктора Януковича "Україна - країна можливостей". Про це йдеться в рішенні суду від 6 квітня, яке опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень, передає gordonua.com.

"У володінні компанії SHAW Communications Inc. (Канада) на електронних носіях інформації містяться дані про зв'язок користувача поштової скриньки, поштові ящики і IP-адреси, з яких надходили і на які відправлялися електронні листи, які у сукупності з іншими фактичними даними мають значення для встановлення істини і можуть бути використані як докази в цьому кримінальному провадженні ", - йдеться в рішенні суду.

У зв'язку з цим слідчий Генпрокуратури має намір попросити керівництво SHAW Communications Inc. відкрити тимчасовий доступ до електронної поштової скриньки з листуванням, що стосується видання книги, а також до IP-адресою, з якої здійснювалася реєстрація поштової скриньки.

У ГПУ вважають, що отримана інформація дозволить дізнатися, хто ж є справжнім автором текстів книги, і за яких обставин їх використовував Янукович як автор книги.

Під час досудового розслідування Генпрокуратура встановила, що 18 липня 2011 року у Донецьку між друкарнею "Новый мир" і Януковичем було укладено договір, згідно з яким політик мав написати літературний твір "Україна - країна можливостей" і передати видавництву майнові права на книгу.

У свою чергу видавництво взяло на себе зобов'язання виплатити Януковичу 32 млн грн авторської винагороди та видати книгу тиражем 1 млн примірників, однак тираж так і не було видано. У той же час на банківські рахунки Януковича друкарня перерахувала 26 млн грн під виглядом авторської винагороди.

Нагадаємо, раніше з'явилися докази того, що не менше, ніж $1,2 млн було отримано фірмами колишнього глави виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта від "Партії регіонів".