RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

А гроші взяв у тумбочці: стало відомо про подробиці співбесід до Верховного суду України

Стало відомо про цікаві подробиці співбесід з членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) кандидатів на посаду суддів Верховного суду України (ВСУ).

Про це йдеться у сюжеті програми "Наші гроші".

Так, суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Геннадій Бершов заявив, що на авто Land Cruiser 3.0, вартістю у півмільйона гривень заробила його мати, яка 30 років працювала на "шкідливому виробництві". Нерухомість - квартиру і будинок - придбала дружина судді, однак відповісти, яким саме бізнесом займається його дружина, Бершов не зміг.

Успішно пройти співбесіду голові Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку не завадили задекларовані елітні швейцарські годинники Zenith, Bouvet і Breguet і тридцять три вильоти за кордон за три роки.

Адвокат Костянтин Докійчук з 2012-го не декларував ніяких доходів. За роботу грошей не брав, а родину роками годував, за його словами, зі заощаджень і гонорарів за статті.

Судді Приморського райсуду Одеси Сергій Погрібному не завадила пройти співбесіду одержана від держави квартира, хоча він уже мав перед цим і квартиру, і будинок.

Суддя ВАСУ Микола Заїка не задекларував майже 600 тисяч доларів боргів дружини і 5,5 млн грн її прибутків.

На матір-пенсіонерку харківської судді Тетяни Бабкової записані квартира, два будинки і Lexus RX. Батьки чоловіка зібрали "колекцію" з чотирьох авто. Сама Бабкова заявила, що якби не конкурс у ВСУ, то взагалі б про такий успіх своєї родини і не дізналася б.

"ВККС це влаштувало. Як і пояснення судді Господарського суду Харківської області Ольги Кононової про її борг у 200 тис. доларів, який за неї виплатив її свекор, після чого - пробачив судді все борги", - йдеться в сюжеті.

Співбесіди з конкурсантами відбудуться до кінця травня, після чого члени ВККС оголосять бали кандидатів, а потім нових суддів Верховного суду.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" опублікував список з 91 кандидата у судді Верховного суду, які вже пройшли узгодження в Адміністрації Президента.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаСуди
Теги: ВСУ, ВККС, судді