RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні засудили до в'язниці одного з "міністрів" ДНР: опубліковано фото

Так званого міністра внутрішніх справ терористичної "ДНР" Олексія Дікого Дзержинський міський суд заочно засудив до тюремного терміну.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

Вона розповіла, що до війни на Донбасі Дікій обіймав посаду заступника начальника управління – начальника відділу боротьби з торгівлею людьми управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми ГУМВС України в Донецькій області. У травні-червні 2014 він разом з представниками бойовиків "ДНР" активно брав участь у захопленні будівлі УБОЗ в Донецьку.

Дікій порушив присягу і залишився на непідконтрольної території. До початку 2015 року він обіймав посаду заступника міністра так званого "МВС ДНР". Пізніше йому присвоїли звання "герой ДНР" і призначили "міністром".

"Суд, підтримавши позицію державного обвинувачення – прокуратури Донецької області, визнав громадянина Дікого О.О. винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України та заочно засудив до 12 років позбавлення волі", - підсумувала Сарган.

Раніше суд виніс рішення по колишньому меру Стаханова, обвинуваченому в сепаратизмі.