RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Справа про держзраду Януковича: стало відомо, хто буде захищати інтереси президента-втікача в суді

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначив адвоката, який захищатиме інтереси екс-президента-втікача Віктора Януковича на слуханнях в Оболонському районному суді Києва у справі про державну зраду.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Державним адвокатом Януковича став Віталій Мешечек. За дорученням центру він повинен прибути для участі в засіданні Оболонського суду о 10:00 12 липня.

"Під час призначення адвоката відповідно до ч. 2 ст. 21 закону України про безоплатну правову допомогу враховувалася спеціалізація адвоката, його поточний рівень навантаження і складність виробництва", - пояснили вибір кандидатури в центрі правової допомоги.

За даними єдиного реєстру адвокатів України, свідоцтво на здійснення адвокатської діяльності Мешечеку видала Донецька обласна кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури 13 червня 2012 року.

Нагадаємо, 5 липня в ефірі російського ТБ Янукович заявив, що не хоче брати участі в судовому процесі по справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Як повідомляв "Апостроф", в ГПУ прокоментували відмову Януковича від участі в судовому процесі у справі про держзраду.