RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Катастрофа Іл-76 під Луганськом: родичів жертв обурив фільм про трагедію на українському ТБ

Рідні військових, загиблих в результаті катастрофи Іл-76 під Луганськом, подали позов до суду на телеканал "Україна" через фільм про подію "Борт 76777: хто відповість за теракт?".

Про це повідомляє "Радіо свобода" з посиланням на адвоката Віталія Погосяна.

На думку родичів загиблих, зазначений фільм є необ'єктивним. Також вони вважають, що в ньому винними в трагедії зробили екіпаж, а генерал-майора Віктора Назарова показали невинним. До того ж фільм вийшов на екрани перед розглядом апеляції Назарову. Рідні загиблих вважають це тиском на суд.

Погосян повідомив, що позовна заява на спростування недостовірних відомостей та захист честі і гідності подано до Святошинського районного суду Києва 26 вересня від імені рідних загиблих. Відповідачем визначено телеканал "Україна", так як в титрах не вказано, хто зробив фільм.

Також адвокат зазначив, що фільм був опублікований на сторінках в соцмережах Генштабу ЗСУ та обласних військкоматів.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року неподалік від аеропорту "Луганськ" був збитий літак Іл-76. На борту перебували 40 військовослужбовців і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Як повідомляв "Апостроф", Павлоградський міжрайонний суд Дніпропетровської області визнав генерал-майора Назарова винним у катастрофі літака Іл-76 під Луганськом.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаСуди
Теги: суди, Іл-76, ТБ