RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Арешт Зайцевої, яка влаштувала смертельну ДТП в Харкові: з'явилися нові деталі і прогноз адвоката

Адвокати Олени Зайцевої, яка була за кермом автомобіля Lexus, що скоїв наїзд на 11 пішоходів в Харкові, і яку заарештували на два місяці, можуть оскаржити рішення суду протягом тижня.

Про це повідомляє "112 Україна".

Крім арешту, суд позбавив Зайцеву водійських прав до 19 грудня і наклав арешт на Lexus і Volkswagen Touareg, які створили ДТП.

Також є інформація, що за кермом автомобіля Volkswagen Touareg знаходився діючий співробітник Служби Безпеки України. У самій службі ці відомості спростовують і запевняють, що чоловік не має до неї відношення.

На думку адвоката Івана Лібермана, захист Зайцевої при перегляді запобіжного заходу буде домагатися переведення підзахисної на домашній арешт.

Також він зазначає, що мовчання імовірною винуватиці ДТП йде їй на користь.

"Не маючи ніяких попередніх показань, це дає право адвокатам і родичам швиденько створити версії, з якої причини сталося ДТП. Одна з хитрощів - це сказати, що втратила свідомість за кермом. Тобто їй раптово стало погано, почала сповзати вниз, і нога, оскільки вона була на педалі газу, призвела до того, що машина неконтрольовано летіла, перекинулася. А водій сама залишилася дивом жива", - пояснив юрист в коментарі "Вістям".

За його словами, на користь студентки може зіграти експертиза, яка покаже несправність автомобіля.

Ліберман також не виключає, що адвокати будуть надавати в суді "пом'якшувальні обставини" у вигляді гарних характеристик Зайцевої, а родичі можуть просто "купити" постраждалих, виплативши їм компенсації.

З огляду на всі перераховані чинники адвокат вважає, що в результаті Зайцева може отримати п'ять років позбавлення волі з відстрочкою вироку на три роки.

Про те, які кроки може зробити українська влада після резонансної ДТП в Харкові, читайте в матеріалі "Апострофа": "Багаті не бояться порушувати": найголовніше, що потрібно зробити після жахливої ДТП в Харкові.