RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Затримання Коханівського: суд виніс рішення

Суд прийняв рішення про взяття під домашній арешт із застосуванням електронного браслета лідера "добровольчого руху ОУН" Миколи Коханівського.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Слідчий суддя вважає за можливе застосувати підозрюваному Коханівському більш м'який запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронних засобів контролю", - сказала слідчий суддя Святошинського районного суду Києва Іванна Миколаєць.

Коханівському заборонено відлучатися з місця проживання без дозволу слідчого, прокурора, слідчого судді, суду. Також він зобов'язаний здати на зберігання свій паспорт і паспорти для виїзду за кордон.

Нагадаємо, 21 жовтня біля станції метро "Академмістечко" за участю Коханівського сталася бійка зі стріляниною з травматичного зброї, в результаті чого одна людина отримала поранення.

23 жовтня суд не встиг обрати Коханівському запобіжний захід і переніс засідання на наступний ранок. Захист Коханівського заявив, що на той час закінчиться термін попереднього затримання, і поліція не має права конвоювати його знову в ізолятор. Це стало причиною того, що група прихильників Коханівського забарикадувалася в залі засідання Святошинського районного суду Києва. Прихильники Коханівського провели ніч в залі суду.

Як повідомляв "Апостроф", в ході штурму будівлі Святошинського районного суду міста Києва поліція затримала близько 20 прихильників Коханівського. Також був затриманий журналіст УНІАН.