RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Активісти розгромили зал суду, де обирався запобіжний захід Коханівському: опубліковано відео

У Святошинському суді Києві в ніч на 24 жовтня між правоохоронцями та прихильниками лідера "Добровольчого руху ОУН" Миколи Коханівського відбулися зіткнення.

Про це повідомляє Громадське.

Суд не зміг обрати запобіжний захід Коханівському і переніс засідання на ранок 24 жовтня. Після винесення цього рішення активісти заблокували зал суду, щоб не дати правоохоронцям вивезти лідера ОУН в ізолятор тимчасового утримання.

Як повідомив в Facebook активіст Богдан Тицький, поліцейські застосували газ проти активістів, змусивши їх залишити приміщення через вікна. Однак після цього вони повернулися і розбили меблі.


Сам Коханівський пояснив, що бігти не збирається і залишається в суді і недавно він прокоментував інцидент зі стріляниною за своєї участі.

Раніше суддя перенесла засідання на 9:00 вівторка. При цьому соратники Коханівського визнали таке рішення незаконним і вимагали негайного розгляду питання, результатом якого має стати звільнення лідера "Добровольчого руху ОУН" з-під варти.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Миколу Коханівського затримували під час зіткнень в Києві на акції з блокади торгівлі з окупованим Донбасом.