RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Журналіст розповів, як депутат від БПП приїхав до суду захищати відомого пособника бойовиків ДНР

Народний депутат України від Блоку Петра Порошенка хотів взяти на поруки депутата Донецької облради Сергія Білогородського, обвинуваченого в пособництві бойовикам ДНР.

Про це в Facebook повідомляє журналіст Денис Казанський.

Білогородський знаходиться в СІЗО з 2016 року. За словами журналіста, зазначена людина є партнером засновника "Оплоту" (збройне формування бойовиків ДНР) регіонала Олександра Бобкова, який в свою чергу активно підтримав бойовиків ДНР навесні 2014 року. Також журналіст нагадує, що нинішній ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко є ставлеником Бобкова.

"Білогородський і Бобков разом контролюють Донецький завод коксохімобладнання. На відміну від інших підприємств, цей завод в ДНР так і не був "націоналізований". Його перереєстрували в ДНР ще в жовтні 2014 року, і він справно платить податки терористам. На самому заводі базується "батальйон Пятнаяшка", який спонсорується Бобковим", - повідомляє Казанський.

Також журналіст вказує на те, що разом з Недавою на засідання Павлоградського суду прибув колишній помічник Бобкова і співзасновник заводу коксохімобладнання Роман Абрамовський. Він теж приїхав в якості "групи підтримки" Білогородського.

За словами Казанського, коли у Недави запитали, як можна брати на поруки людину, вина якого в підтримці бойовиків очевидна, він відповів, що це "політична позиція".

Також чітайте інтерв'ю Дениса Казанського на "Апострофі": Росія увірветься до Харкова та інших міст, тільки якщо щось станеться у Києві - Денис Казанський.