RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

За межею маразму: мережі розгнівало рішення київського суду по синові відомого вченого, затриманого бойовиками ДНР

Суддя Солом'янського районного суду Києва Людмила Кізюн у справі про відновлення виплат по інвалідності синові історика-релігієзнавця Ігоря Козловського, який був "засуджений" бойовиками "ДНР", зажадала явки до суду самого утримуваного сепаратистами вченого.

Про це повідомив другий син історика Олександр Козловський на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що його братові Святославу вже майже два роки – з моменту затримання бойовиками їхнього батька – не виплачують допомогу по інвалідності, оскільки він виявився позбавлений опікуна. Тому і було подано звернення до суду з проханням призначити опікуном його мати.

Далі Олександр Козловський передає наступний діалог в суді:

- Хочу бачити на засіданні чинного опікуна – Ігоря Козловського, адже його інтереси зачіпаються, - не моргнувши оком, заявляє суддя;

- Так є ж в матеріалах справи довідка від Об'єднаного центру по звільненню заручників СБУ про те, що він незаконно утримується на окупованій території, - абсолютно сторопівши, відповідаємо ми;

- Мене це не цікавить. Я викличу його повісткою до суду, - проголошує суддя.

Зазначається, що вона перенесла засідання суду на березень наступного року.

Як повідомляв "Апостроф", президент Чехії назвав "нахабством і нечемністю" поведінка ватажка "ДНР", який не відгукнувся на його прохання про звільнення Ігоря Козловського.