RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Затримання російського "крота" в Кабміні: джерело розповіло, яких збитків Україні міг нанести Єжов

Екс-співробітник Кабміну вважає, що затриманий заступник керівника протокольної служби прем'єр-міністра Станіслав Єжов не міг знати занадто багато секретів.

Про це він повідомив на умовах анонімності в коментарі "Апострофу".

"Такі заходи (офіційні зустрічі - "Апостроф"), в основному, носять нудний формальний характер: обмін привітаннями, рукостисканнями. Так, певні проблемні питання обговорюються, але більше на поверхневому рівні. Розмови йдуть про те, що все і так знають, а тим більше преса", - заявило джерело.

Його точку зору підтримав і екс-глава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

"Характер роботи Єжова включав доступ до інформації високого рівня, вона важлива. Але все ж носила більш відкритий характер, тому як його не могли допустити до державної таємниці. Він міг приносити певну шкоду державі, але це не та інформація, яка могла принести великої шкоди", - сказав він.

Більш того, сам прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що витоки від Єжова практично ніяк не могли нашкодити Україні.

"Насправді, ви знаєте, що таке служба протоколу. Вона займається організацією офіційних подій, зустрічей. В тому числі, він займався перекладами. Але, підкреслюю, у нього не було ніякого доступу до державної таємниці. І тому ніяких серйозних втрат ми не отримали", - сказав Гройсман під час спілкування з журналістами в парламенті.

Маломуж також сумнівається, що Єжов був класичним шпигуном.

"Його дружина - громадянка Росії, потім рахунки в Ощадбанку. На класичного шпигуна високого рівня він не тягне. Швидше за все, він просто лояльна до Росії людина, яка через недогляд СБУ перебувала у апараті прем'єр-міністра. З такими даними шпигунів не буває", - резюмував він.

Читайте докладніше про резонансне затримання в матеріалі "Апострофа": Наївна людина і погано відноситься до Майдану: цікаві дані про шпигуна з Кабміну.