RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Скандальний вирок убивці журналіста Веремія: в мережі бурхливо відреагували на гнівний пост про лицемірство влади

Журналіста Дениса Казанського обурив вирок лідеру тітушок Юрію Крисіну, який взяв участь в вбивстві 17 лютого 2014 року журналіста В'ячеслава Веремія.

Про це Казанський написав на своїй сторінці в Facebook.

"Наші чиновники дуже люблять показуху. Після вбивства журналіста Веремія по ньому було пролито багато нещирих сліз. Посмертно дали Героя України. Повісили в Києві кілька меморіальних дощок. А школу, в якій Веремій навчався, розписали його дитячими віршами. Навіть вулицю в Києві пропонували перейменувати в його честь. Не знаю, встигли чи ні", - написав він.

Казанський вважає що все це втрачає своє значення в світлі вироку суду.

"Вчора все це перекреслили одним рішенням суду, який дав учаснику вбивства Веремія (і можливо, не тільки його) Крисіну- 4 роки умовно. Виявляється, то, що робили тітушки в лютому 2014-го, було хуліганством. Ну подумаєш, вбили кілька людей, будь-хто міг так напустувати", - продовжив журналіст.

"Це не перший плювок, і ілюзій давно вже не залишилося. Але давайте хоча б не займатися показухою. Вірші Веремія, написані на стінах його школи, потрібно зафарбувати і написати замість цього "мій вбивця отримав 4 роки умовно". А на меморіальні дошки додати гравіювання "Через чотири роки після Революції Переваги вбивцю героя Небесної сотні В'ячеслава Веремія було визнано в суді хуліганом і він отримав умовний термін". Це не всім сподобається, але буде хоча б чесно", - закінчив Казанський.

"Є ще два питання: за що веремію дали героя і яке відношення ця людина, мочивша в "Вестях" майдан, має до небесної сотні?", - пише журналіст Роман Шрайк.

"Просто з самого початку не треба було змішувати Веремія з Героями Небесної Сотні", - додає журналіст Сергій Боричевського.

"Просто потрібно звернутися з петицією про відкликання звання Героя України для Веремія", - вважає ще один користувач.

Раніше це рішення суду вже було зустріто в мережі хвилею обурення.