RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Причетний до резонансного вбивства журналіста під час Майдану отримав в Україні умовний термін

Шевченківський районний суд Києва засудив до чотирьох років позбавлення волі умовно лідера групи "тітушок" Юрія Крисіна за причетність до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія в лютому 2014 року.

Про це повідомляє агентство "Українські новини".

Як встановив суд, 17 лютого 2014 року уродженець Горлівки Донецької області Юрій Крисін за грошову винагороду в розмірі 20 тисяч дол погодився зібрати групу "тітушок" для протидії учасникам Евромайдана.

18 лютого 2014 року Крисін і його підлеглі зібралися на Михайлівській площі в Києві для блокування і побиття активістів. В той день близько 21:00 вони з допомогою гранати зупинили автомобіль, в якому їхав В'ячеслав Веремій, витягли його з машини, а потім побили бітами. Після цього один із зловмисників вистрілив у журналіста, який через деякий час помер в лікарні.

Крисін під час судового засідання зізнався в хуліганстві і нанесенні тілесних ушкоджень, але заперечує умисне вбивство Веремія.

Суд кваліфікував дії Крисіна за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. У той же час суд врахував пом'якшуючі обставини, а саме наявність у обвинуваченого двох малолітніх дітей і його каяття. Крисін був засуджений до чотирьох років в'язниці умовно, тобто звільнений від покарання з випробувальним терміном у два роки. Також Крисін зобов'язаний відшкодувати судові витрати в розмірі 12284 грн.

Рішення суду присутні у залі зустріли криками "Ганьба", сам Крисін втік від журналістів.

Дружина Веремія заявила, що суд вказав неправдиву інформацію у вироку, зокрема назвав Крисіна несудимим, в той час як він вже був двічі засуджений за хуліганство і побиття громадян.

Як повідомляв "Апостроф", РФ відмовила Україні у видачі екс-керівника роти "Беркута" Дмитра Садівника, оскільки той отримав російське громадянство.