RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

НАБУ розповіло про затриманих під час обшуків в Одесі і Миколаєві

НАБУ повідомило про підозру 8 особам, затриманих під час масштабних обшуків 29 січня.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

"Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру в заволодінні понад 247 млн грн ДП "Адміністрація морських портів України" (далі - ДП "АМПУ") восьми особам", - написали там.

Згідно з повідомленням НАБУ, підозрювані - це ряд колишніх керівників ДП "АМПУ" - екс-глава (2014-2017 рр), екс-перший заступник голови (2015-2017 рр), екс-начальник відділу закупівель (2015-2018 рр) і екс -заступник голови підприємства з питань фінансів (2015-2016 рр), а також нинішній заступник начальника одеської філії ДП "АМПУ", крім того, підозра впала на директора ТОВ, бенефіціара ТОВ і представника нерезидента (підприємства-учасника злочину).

Дії всіх підозрюваних кваліфіковані за ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинених організованою групою).

"За версією слідства, посадові особи "АМПУ" в змові з приватними особами в 2015-2016 роках реалізували схему по розкраданню коштів при державних закупівлях послуг з днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського і Маріупольського морських портів", - відзначили в НАБУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про обшуки НАБУ у "куратора" вугільної галузі.