RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Холодницький перед допитом в ГПУ розповів, у чому його звинувачують

Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький прибув на допит в Генеральну прокуратуру України і заявив, що на нього відкрито справу за підозрою в розголошенні відомостей досудового розслідування.

Про це він розповів журналістам перед допитом.

За словами Холодницького, звинувачення ґрунтуються на так званій справі Уляни Супрун, в. о. міністра охорони здоров'я.

"Це так звана справа про спробу дачі хабара Супрун. Взагалі, наскільки я розумію, там 4 або 5 дисциплінарних фактів, 3 з них грунтуються на ділі Супрун. Системні справи грунтуються фактично на одній справі. Я чекаю рішення КДКП про відкриття провадження. Буде таке рішення - будемо брати участь, обговорювати всі факти ", - говорить антикорупційний прокурор.

Також Холодницький заявив, що провадження відкрито за статтею "розголошення даних досудового розслідування", що є легким злочином і не дає підстави для установки прослушки в його кабінеті. За його словами, для цього повинно було бути провадження, наприклад, про отримання хабара.

"Починали за здоров'я, закінчили за упокій. Починали негласні розшукові дії, щоб побачити, як мені хабара носять. Слухали, слухали, наслухавшись на що? На легкий злочин", - сказав він.

Прокурор додав, що заперечує висунуті звинувачення.

Нагадаємо, раніше заявлялося, що глава САП Назар Холодницький може піти у відставку в зв'язку з проблемами зі здоров'ям.