RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Гучна справа активіста Майдану Бубенчика: в ГПУ зробили важливу заяву

Активісту Майдану Івану Бубенчику, який звинувачується у вбивстві співробітників "Беркута" на Майдані в лютому 2014 року, повідомили про зміну раніше оголошеної підозри. Тепер він підозрюється за статтями, які підпадають під дію закону про амністію учасників майданівських протестів.

Про це на своїй Facebook сторінці заявив спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"Сьогодні, 5 квітня 2018 року, в Департаменті спеціальних розслідувань ГПУ заступник Генерального прокурора України Анжела Стрижевська повідомила підозрюваному Івану Бубенчику в присутності адвокатів про заміну раніше повідомленої підозри.

Відтепер І. Бубенчик підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ст. 348 і ч.1 ст. 263 КК України ", - йдеться в заяві.

Стаття 348 - "посягання на життя співробітника правоохоронних органів", частина 1 статті 263 - "незаконне поводження зі зброєю". Раніше Бубенчика звинувачували за статтею 115, умисному вбивстві, в нинішній заяві вона не згадується, отже, підозри щодо неї зняті.

Нагадаємо, раніше про зміну підозр, оголошених Івану Бубенчику, повідомляв Юрій Бутусов. Також він говорив, що після цього всі претензії до активіста Майдану повинні бути зняті.