RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Звинувачення активіста Майдану у вбивстві "беркутівців": стали відомі нові подробиці справи

З'явилася інформація про те, що з Івана Бубенчика, якого звинувачують у вбивстві співробітників "Беркута" під час Майдану в лютому 2014 року, повинні зняти нинішні звинувачення за статтею, яка не підпадає під закон про амністію учасників тодішніх протестів.

Про це з посиланням на власні джерела повідомив на своїй Facebook сторінці головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

За його словами, у четвер, 5 квітня, Іван Бубенчик повинен бути звільнений від кримінального переслідування і звинувачення в умисному вбивстві "беркутівців" з нього будуть зняті. Раніше проти нього було порушено справу за статтею 115 КК України ("умисне вбивство вчинене в змові"), яка не підпадає під закон про амністію учасників протестів на Майдані в 2013-2014 роках.

"Але ніяких підстав висунути підозру Бубенчику по даній статті не було, адже він прийшов на Майдан законно, піддався там нападу правоохоронців і діяв в рамках необхідної оборони. Тому очікується, що проти Бубенчика буде винесено нову підозру тільки за статтею 348 -" вбивство працівників правоохоронних органів у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків і військовослужбовця у зв'язку з його діяльністю ". А ця стаття як раз підпадає під амністію. Крім того, будь-які факти, які б дозволили зробити висновок, що саме Бубенчик зробив смертельні постріли на Майдані на даний момент не існують. Так що всі претензії до Народного Героя Івана Бубенчика сьогодні повинні бути зняті ", - заявляє Бутусов.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що проти активіста Майдану Івана Бубенчика, який в інтерв'ю виданню Bird in Flight розповідав про стрілянину по правоохоронцям в Києві в лютому 2014 року, відкрили кримінальну справу.