RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Савченко пройшла перевірку на поліграфі: перші подробиці

Арештована за звинуваченнями в підготовці терактів і державного перевороту нардеп Надія Савченко у вівторок, 17 квітня, завершила проходження перевірки на поліграфі.

Про це повідомляє її адвокат, Олег Соловей.

За його словами, через два дні експерти мають визначитися з попередніми висновками і з тим, чи потрібно їм ще продовжувати експертизу.

"В даний час процедура проходження Надією Савченко поліграфа закінчена. Експерти поки не дали остаточних висновків з цього питання, і остаточно експертизу, якщо можна так сказати, не закрили. Протягом двох днів експерти пообіцяли повідомити їх висновки", - сказав Соловей журналістам біля управління СБУ в Києві та Київській області, де Савченко проходила експертизу на поліграфі.

Адвокат пояснив, що експерти поки взяли паузу на два дні і або вважатимуть, що їм більше немає необхідності ставити питання Савченко і продовжувати експертизу, або ця процедура ще може бути продовжена.

Він вказав, що питання, підготовлені захистом Савченко в ході експертизи на поліграфі, їй не ставили, і причини цього не пояснювали. При цьому адвокат сказав, що поки нічого оскаржувати, тому що немає ніяких висновків від експертів. "Я і Надія Вікторівна заявили про своє обурення з цього приводу. Експерти сказали, що якщо процедура закінчиться, то вони обов'язково ці питання поставлять. На сьогоднішній день вони навіть не використовували ті питання, які були підготовлені обвинуваченням", - сказав Соловей.

Він зазначив, що процедура, яку проводили експерти Київського Науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ), була досить ретельною. Вона тривала кілька годин, але з перервами. "Надія Вікторівна могла покурити, випити води, походити", - вказав адвокат.

Захисник підкреслив, що він весь час був присутній при цій процедурі, за винятком того часу з ранку, коли був змушений добиратися до столичного управління СБУ від КНДІСЕ, оскільки спочатку було оголошено, що поліграф Савченко буде проходити в цьому інституті.

"Який період часу вона була одна, мені невідомо, але після цього її знову відправили в камеру і вже по моєму приїзду її повернули. Ніяких заяв і зауважень з цього приводу не було, але, тим не менше, я хочу, щоб про це було відомо суспільству ", - розповів він.

Соловей також зазначив, що, незважаючи на певні спроби "розхитати її стан", Савченко протягом всієї процедури залишалася "абсолютно спокійною і впевненою в собі".

Нагадаємо, раніше нардеп Надія Савченко не могла пройти перевірку на детекторі брехні через проблеми зі здоров'ям.