RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Стало відомо про таємну поправку в законі про Антикорупційний суд в Україні

У тексті закону України "Про Вищий антикорупційний суд" виявилася правка, яка не була зачитана у Верховній Раді перед голосуванням.

Про це повідомляє ЦПК.

У документі, який був опублікований в "Голосі України", сказано, що апеляції у справах НАБУ, які зараз вже розглядаються в судах, будуть проходити в судах загальної юрисдикції, а не в новоствореному Антикорупційному суді.

За даними ресурсу, норма з'явилася в тексті правок за годину до голосування в Раді. При цьому зазначеної норми не було в запропонованій комітетом редакції порівняльної таблиці до другого читання, текст якої є на сайті парламенту.

Також наголошується, що за попередніми домовленостями з міжнародними партнерами, апеляція справ, які зараз знаходяться на розгляді в загальних судах, має відбутися в апеляційній палаті Антикорупційного суду.

Борці з корупцією вважають, що через нову норму найближчі вироки проти топ-корупціонерів країни українці побачать не раніше, ніж через 2-3 роки, тому що мінімум півроку займе створення Антикорупційного суду, ще 1,5-2 роки в двох інстанціях розглядаються самі справи, які тільки туди потраплять.

Більше про те, як приймався закон про Антикорупційний суд, читайте в матеріалі "Апострофа": Кликали до посольства США і погрожували: як Україна рятувала кредит МВФ і створювала новий суд.