RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Суд виніс новий вирок лідеру тітушек Крисіну: опубліковано відео

Лідера тітушек Юрія Крисіна, причетного до вбивства журналіста на Майдані, засудили до п'яти років позбавлення волі.

Рішення про це 13 червня прийняли в Апеляційному суді Києва.

Раніше Шевченківський суд Києва засудив Крисіна до умовного терміну, і обвинувачений в залі суду заявляв про щире каяття та просив залишити в силі вирок першої інстанції.

У той же час, прокуратура клопотала про позбавлення Крисіна волі строком на шість років, а сторона звинувачення, - на сім років, однак, суддя лише частково задовольнив клопотання. Також обвинуваченому зарахували час перебування в СІЗО з розрахунку один день за два.

"Було недостатньо підстав для визнання щирого каяття Крисіна, оскільки висновки суду першої інстанції з цього приводу не мотивовані. По поведінці Крисіна в судах першої та апеляційної інстанції щирого каяття також не вбачається. Також при призначенні Крисіну покарання не враховано ступіня тяжкості правопорушення, яке відноситься до важких, характер протиправних дій, які характеризувалися неповагою до суспільства, невмотивованою жорстокістю", - зачитав рішення колегії суддів Микола Ященко.

У мережі з'явилося відео з залу суду:

Нагадаємо, що Юрій Крисін є причетним до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія.

Як повідомляв "Апостроф", спочатку Шевченківський райсуд Києва пом'якшив вирок для Крисіна через наявність двох малолітніх дітей і каяття, - його засудили до чотирьох років умовно з випробувальним терміном на два роки.