RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Апеляційний суд прийняв резонансне рішення щодо топ-чиновника, затриманого на засіданні Кабміну

Колишній глава Державної служби з надзвичайних ситуацій України (ДСНС) Сергій Бочковський, який був арештований прямо на засіданні Кабміну в 2015 році, відновиться на посаді і отримає гроші за вимушений "прогул".

Таке рішення 7 серпня рішення прийняла колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду під головуванням судді Євгена сорочки, повідомляє УНІАН.

"Стягнути на користь Бочковського з ДСНС відповідні реквізити середнього заробітку за час вимушеного прогулу з 25 березня 2015 року та до 26 квітня 2018 у розмірі 546,3 тис. Грн", - заявила суддя.

Раніше ця сума становила 463,6 тис. грн. В іншій частині рішення Окружного адміністративного суду залишилося без змін.

Як повідомляв "Апостроф", 25 березня 2015 року керівництво ДСНС Сергій Бочковський і Василь Стоєцький були затримані на засіданні Кабінету міністрів і вивезені з території будівлі уряду для проведення слідчих дій.

У той же день за рішенням Кабміну обидва чиновники були звільнені.

Також Бочковському було оголошено про підозру в рамках кримінального провадження про створення корупційної схеми, що здійснювалася в рамках держзакупівель в ДСНС.

У квітні 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення Бочковського.

Однак чиновник не зміг потрапити на робоче місце. Представник кадрового управління відомства заявив, що Бочковського допустять до виконання обов'язків лише після відповідного рішення уряду.