RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Львові суд пробачив депутату облради брехню в декларації: подробиці

Суд через два з половиною місяці після надходження протоколу про притягнення до корупційного адміністративного правопорушення депутата Львівської обласної ради Юрія Сидоровича розглянув його й закрив через закінчення термінів давності.

Відповідне рішення 18 вересня ухвалив суддя Галицького районного суду міста Львова Віталій Стрельбицький, повідомляє "Слово і Діло".

Згідно з протоколом, який склала прокурор відділу прокуратури Львівської області Ірина Вітковська, Сидорович у декларації за 2016 рік не вказав інформацію про отримання доходу від відчуження нерухомого майна в сумі 256,8 тис. грн і заробітної плати в сумі 48,8 тис. грн, чим вчинив адміністративне правопорушення пов'язані з корупцією, передбачене ч. 4 ст. 172-6 КУпАП.

Також в ухвалі наголошується, що 6 червня Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження стосовно депутата ЛОР у зв'язку з відсутністю складу кримінального злочину в його діях, оскільки сума, яку не задекларував Сидорович, становить менш ніж 250 прожиткових мінімумів.

Вивчивши матеріали, суддя Стрельбицький зазначив, що згідно з ч. 5 ст. 38 КпАП України, в разі закриття кримінального провадження, але за наявності в діях порушника ознак адміністративного правопорушення адміністративне стягнення може бути накладене не пізніше ніж через місяць із дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження, тобто до 6 липня 2018 року. Зазначені матеріали надійшли до Галицького райсуду Львова 2 липня, а суд його розглянув лише 18 вересня.

Таким чином, суддя закрив провадження через закінчення термінів давності.

Як повідомляв "Апостроф", Євросоюз і американські експерти дали оцінку якості роботи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).