RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Підозрюваний зізнався у вбивстві Сармата: з'явилася інформація про замовника

Підозрюваний у вбивстві активіста Бердянська та екс-бійця АТО Віталія Олешка зізнався у скоєнні злочину та розповів, що замовником є бердянський підприємець.

Відповідні свідчення вказані в ухвалі Орджонікідзевського райсуду Запоріжжя від 17 вересня щодо зміни запобіжного заходу для останнього, передає "Українська правда".

Згідно з інформацією, замовник убивства є власник бердянського ресторану "Мохіто", який у травні-червні 2018 року познайомився із підозрюваним і запропонував йому за винагороду "провчити" чоловіка, який нібито є рекетиром.

Повідомляється, що пізніше вони домовилися, що той приїде у Бердянськ 29 липня, щоб обговорити деталі злочину.

За даними свідчень, в цей день підозрюваний приїхав з двома своїми знайомими, яким не повідомив, чим саме збирається займатися у курортному місті, зазначивши, що у нього є робота, а вони можуть поки відпочити на морі.

Зазначається, що ввечері того ж дня він зустрівся з замовником, обговорив із ним усі деталі майбутнього злочину і взяв пакет, в якому знаходився обріз мисливської рушниці та 8 мисливських патронів "ТАХО" білого кольору.

Після цього, за словами чоловіка, вони поїхали до дитячого садочка, де у дворі багатоповерхового будинку стояв припаркований автомобіль "Таврія", червоного кольору, яким мав використати підозрюваний під час скоєння злочину.

Повідомляється, що 31 липня він попросив знайомого відвезти його на "Таврії" у справах до місця, де мешкав екс-боєць АТО. За його словами, нібито треба було передати один пакунок. Через 20 хвилин очікування Олешко приїхав додому разом із трьома іншими чоловіками, після чого підозрюваний витягнув обріз з двома патронами та попрямував до будинку потерпілого, де здійснив постріл з двох стволів обріза.

У показах він повідомив, що після цього Олешко впав, а він повернувся до авто і у слід почув близько шести пострілів.

Після скоєного підозрюваний вирушив у бік Дніпра. По дорозі він зателефонував замовникові і доповів про виконане завдання, але вже у Василівці Запорізької області був затриманий поліцією.

Згідно із судовою ухвалою, свідки упізнали підозрюваного.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook один із товаришів Олешка, мова йде про Артема Матюшина. за даними ЗМІ, він колишній боєць батальйону "Торнадо".

Водночас, у відділі комунікацій Головного управління Нацполіціі в Запорізькій області відмовилися прокоментувати цю інформацію. За словами керівника відділу Катерини Людвік, будь-яка інформація щодо слідства розголошенню не підлягає.

Як повідомляв "Апостроф", за підозрою у причетності до скоєння вбивства в Бердянську активіста і ветерана АТО Віталія ("Сармата") Олешка затримали ще декількох осіб.