RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Тюремник Сенцова поділився несподіваними подробицями про нього

В'язень Кремля, український режисер Олег Сенцов практично прийшов в норму після голодування і повернувся до творчої діяльності.

Про це повідомив заступник голови Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Валерій Максименко, передає "Интерфакс".

"В даний час стан здоров'я, засудженого Сенцова, задовільний. Він чітко слідує рекомендаціям лікарів, що позитивно впливає на його реабілітацію", - сказав Максименко в середу журналістам.

За його словами, за минулі три тижні Сенцов набрав близько 10 кг і майже повернувся до своєї початкової ваги. "Він приймає звичайну їжу з урахуванням раніше даних рекомендацій лікарів-фахівців і продовжує перебувати під наглядом медичних працівників", - сказав Максименко.

Також, зазначив він, Сенцов "повернувся і до активного творчого життя". "Він пише кілька книг і п'єсу, в яких планує відобразити сучасний погляд на сімейні відносини. Безсумнівно, тема, обрана Олегом Сенцової, вельми актуальна, оскільки торкається життєві моменти кожної людини", - сказав заступник директора ФСВП.

Він додав, що Сенцов "підтримує активні творчі контакти з діячами мистецтва, обговорюючи з ними питання можливості постановки своєї п'єси".

Нагадаємо, 16 жовтня український політв'язень в Росії Олег Сенцов, який 5 жовтня припинив голодування, потрапив до реанімації.

Як повідомляв "Апостроф", 25 жовтня український режисер і політв'язень Кремля Олег Сенцов став лауреатом премії Сахарова Європарламенту.