RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Обіцяли по 500 доларів на людину: з'явилося відео свідчень підозрюваних у вбивстві Гандзюк

На відео підозрювані розповідають, з яких мотивів вони облили кислотою активістку Катерину Гандзюк і показали, як саме вони це робили.

Відповідне відео опублікувала Нацполіція.

"Нам запропонували провчити активістку Гандзюк в зв'язку з тим, що у неї були русофобські погляди, вона негативно відгукувалася про воїнів АТО і причетна до скандалів, пов'язаних з корупцією в Херсоні. Нам було це запропоновано за грошову винагороду 4 тисячі доларів на всіх. Кажому по 500 доларів. Ми почали стежити за даної особливої спочатку через соцмережі, а потім і у місця її роботи", - каже перший підозрюваний.

Другий підозрюваний розповів, де він купив кислоту, якої внаслідок облив Ганздзюк, і хто йому дав на неї гроші.

"Зустрівся з продавцем, який віддав мені на цьому місці дві пляшки кислоти в коробці. І я йому віддав триста гривень. І все, ми з ним розійшлися. Ці триста гривень я отримав від Торбина заздалегідь, ще до цього, коли він приїхав і віддав нам десять тисяч гривень для того, щоб нам було за що і поїсти, і купити телефони - на витрати", - розповів підозрюваний.

Він також повідомив, що придбану кислоту він залишив в багажнику автомобіля Сергія Торбина. "Автомобіль був переданий нашій військової бази рік тому торбину в його особисте користування".

Наприкінці відео третій фігурант показав, як саме він обливав Гандзюк кислотою.

Нагадаємо, відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк відбулося 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, в результаті чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох людей, всіх затримали.

Як повідомляв "Апостроф", замовником вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк можуть бути вихідці з окупованого Донбасу, так званих "ДНР" і "ЛНР", а також Росії.