RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Янукович на черзі: в мережі скандал через рішення суду по Насірову

Окружний адміністративний суд Києва скасував розпорядження Кабінету міністрів про звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби України

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив юрист, народний депутат від "Самопомочі" Андрій Журжій.

Суд також зобов’язав Кабмін поновити Насірова на посаді, а також відшкодувати йому пропущений заробіток у розмірі понад 183 тисячі гривень.

Як зазначається, рішення прийнято в зв’язку з порушенням процедури звільнення. Окрім того, суд поставив під сумнів інформацію про те, що Насіров має громадянство Об'єднаного Королівства.

"Дивує поведінка представників КМУ та ДФС України у цій справі. На майже всі запитання суду та представника Насірова відповідей вони фактично не надавали, а вказували, що інформацією не володіють але посилалися, що така інформація міститься в тому чи іншому департаменті їх органу", - зауважив нардеп.

Тим часом в мережі піднявся неабиякий скандал через таке рішення суду. Користувачі Facebook зауважують, що суд себе скомпрометував і вже очікують на майбутнє виправдання українського президента-втікача Віктора Януковича у справі щодо держзради.

Також користувачі привітали українське судочинство з незалежністю, "зокрема і від здорового глузду".

У мережі також згадали і картатий плед, в якому вивозили Насірова.

Як повідомляв "Апостроф", в 2017 році Насірова звинуватили в зловживанні службовим становищем. В цей час чиновник уже лежав у столичній лікарні "Феофанія", куди за ним і прийшли детективи НАБУ.

В результаті Насірова відправили до суду на каталці під картатою ковдрою, яка відразу ж стала мемом. Після пред'явлених звинувачень у Насірова нібито стався інфаркт.

Останнім часом він перебував на волі, випущений під заставу в 100 мільйонів гривень. Це не завадило йому заявити про свої президентські амбіції.

Про справу Насірова та інших скандальних чиновників читайте в матеріалі "Апострофа": Топ-10 провальних кримінальних справ проти українських політиків.