RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Екс-командир "Беркута", який допомагав захопленню Криму, засуджений в Керчі: деталі

Підконтрольний окупантам "суд" у анексованій Керчі засудив колишнього командира "Беркута" і екс-заступника голови окупаційної адміністрації Керчі Олега Шевченка до 7 років 10 місяців позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба так званої "прокуратури Криму".

Так, Шевченко за 380 000 рублів (майже 158 тисяч гривень, - прим. ред.) пропонував сприяння в отриманні бюджетного замовлення на монтаж дорожніх знаків. Його затримала ФСБ РФ в будівлі Керченській міськраді в грудні 2016 року, в момент отримання "авансу", який становив третину від обумовленої суми.

Відзначимо, що Олег Шевченко працював в органах внутрішніх справ України з 1997 року. Під час Революції гідності був командиром керченської роти "Беркута", брав участь у протистоянні з мітингувальниками в Києві з січня 2014 року. За власними ж свідченнями, брав участь у встановленні незаконних блокпостів "Беркута" в Криму під час анексії півострова.

Також Шевченко брав участь у формуванні загонів так званої "Народної самооборони Криму" в Керчі. Після окупації Криму працював в підрозділі російського ОМОНу "Беркут", сформованому з колишніх українських службовців, зрадивши присязі. У червні 2016 року стало заступником голови російської окупаційної адміністрації в Керчі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про рішення суду по кримському судді-зраднику.