RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Стало відомо про рішення суду по кримському судді-зраднику

У понеділок, 5 листопада, взяли під варту екс-главу Апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука, якого затримали в Києві і підозрюють в державній зраді.

Таке рішення прийняв Голосіївський районний суд Києва.

Відзначимо, що екс-голову Апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука, якого підозрюють в державній зраді, затримали в Києві в суботу, 3 листопада.

Додамо, що екс-суддю розшукували понад півроку. Спочатку його намагалися затримати в Дніпрі, але він втік від правоохоронців і переховувався в Україні, адже не міг виїхати за кордон, оскільки знаходиться в міжнародному розшуку.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що Чорнобук здійснював підривну діяльність, зокрема допомагав перейти кримським судам на здійснення правосуддя на підставі законодавства Росії.

За версією слідства, під час операції Росії по анексії Криму, Чорнобук співпрацював з окупантами. Так, 24 березня 2014 року на засіданні суду він закликав суддів вчити законодавство Росії і отримувати російські паспорти.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що суддя Верховного Суду України вирішила платити податки в окупованому Криму.