RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Зайцеву готують до дострокового звільнення: в мережі вказали на важливі деталі

Фігурантці ДТП на Сумській Олені Зайцевій намагаються зменшити термін і створити передумови для дострокового звільнення в майбутньому.

Про це написала навласній сторінці в Facebook журналістка Тетяна Доцяк.

Журналістка звернула увагу на скандальні свідчення лікаря-нарколога Олени Федірко, яка підтвердили факт прийому Зайцевою опіатів, але відмовилася вказати, що вона була в стані сп'яніння.

"Федірко підтвердила невиконану позу Ромберга, хитку ходу, млявість, звужені зіниці. Бо не могла не підтвердити. Інакше - стаття. Але чи був це був наркотичний стан - не знає. Припускає, що це міг бути результат черепно-мозкової травми. Але у Зайцевої черепно-мозкова травма не підтвердилася", - написала журналістка.

Вона нагадала, що з усієї групи опіатів в сечі Зайцевої знайшли тільки кодеїн, на який тест-смужка реагує лише тоді, коли його кількість складає 300 нг на мл.

"Я вам скажу, що кількість - це маніпуляції. Один скаже - пляшка вина - це фігня, інший - що буде в драбадан. І саме для цього є грань - 0,2 проміле, після яких все - винен. І не важливо, у тебе 0,5 проміле, або 2 проміле. Так само з кодеїном. Межа - 300 нг на мл", - підкреслила Доцяк.

Журналістка заявила, що такі дії слідчих були передбачуваними.

"Все це було передбачувано. Не для того всі вони разом зі слідчим старанно працювали на етапі слідства. З самого початку Зайцеві розуміли, що їй сидіти. Питання було лише в тому, скільки. Все робили, щоб зменшити термін в першій інстанції. Ще менше в апеляції. Потім дострокове звільнення. І обтяження в їх плани не входило", - написала вона.

Як повідомляв Апостроф, у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській в Харкові ситуація з аналізами підозрюваної Олени Зайцевої була добре спланована.