RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Смертельна ДТП в Харкові: адвокат потерпілих написала злий пост про Зайцеву та її наркотики

У справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській в Харкові ситуація з аналізами підозрюваної Олени Зайцевої була добре спланована.

Про це повідомляє адвокат Лариса Матвєєва на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що повторний аналіз крові, який забирала Чубенко у Зайцевої був спланований. Так як вона взяла 5 мл крові, що, відомо наперед, занадто мало для дослідження. Як зазначила в суді лікар-нарколог Олена Федірко, зробити другий "аналіз крові на наркотики" доручив слідчий Ігор Волков.

"Потім, зі слів Федірко, в ту ж ніч слідчий Волков дає вказівку Федірко відправити медсестру в управління поліції для забору ще крові, хоча Феедірко його просила" 3 мільйони разів "організувати забір сечі. Медсестра за вказівкою Федірко (зі слів медсестри, а Федірко діяла за вказівкою слідчого Волкова, зі слів Федірко) відбирає тільки 5 мл крові, якої, свідомо для всіх, не вистачить на "аналіз крові на наркотики", якщо його робити в ХОБ СМЕ, так як для обладнання, яке знаходиться в ХОБ СМЕ, потрібно мінімум 10 мл. Потім відібрану ізнач льно в недостатній кількості кров відправляють на токсикологічну експертизу все в той же ХОБ СМЕ, де, природно, дають відмову в проведенні "аналізу крові на наркотики", так як крові не вистачає. Тобто тут (для аналізу крові) був добре спланований глухий кут, в випадковість і некомпетентність тут я особисто не вірю і хвилини, так як всі ці люди (і Федірко, і Чубенко, і Волков) працюють десятки років на цих посадах і подібні аналізи проводили безліч разів", - написала адвокат.

Також Матвєєва наголосила, що основним способом виявлення наркотичних засобів і психотропних речовин в біологічних рідинах людини є якраз сеча. Виходячи з цього було неправильним брати у Зайцевої забір крові.

"Тепер як це відбувається: наркотики і психотропні речовини розбиті на групи (опіати, амфетаміни, канабіноїди тощо) Імунохроматографічний методом тест спрацьовує" на опіати "при мінімальній концентрації в сечі кодеїну 300 нг / мл. Все! Більше кількісне значення наркотиків для живих осіб за діючими методиками не встановлюється. Якщо така "сработка тесту" сталася, то з урахуванням акта огляду Федірко з виявленими зовнішніми ознаками наркотичного сп'яніння водія вже б притягли до відповідальності за ст. 130 КУпАП. Але у нас уго ловного справу і ми проводимо другий етап (селективний) для визначення того, які ж конкретно наркотики з групи опіатів, виявлених попереднім дослідженням, є. І це абсолютно правильно. Другий етап важливий і потрібний. Другий етап дослідження проводила методом тонкошарової хроматографії судовий експерт-токсиколог Журавель. і вона також підтвердила наявність наркотиків в сечі: виявлено кодеїн і фенобарбітал. Все! Лабораторні дослідження по сечі проведені повністю! Помилки виключаються! Наркотики виявлені методами, передбаченими чинним законодавством! Наркотики є, і це факт!", - заявила правозахисниця.

Виходячи з цього, написала Лариса Матвєєва, навіть зараз в матеріалах справи достатньо підстав для визнання Зайцевої такий, що в момент злочину перебувала в стані, викликаному застосуванням наркотичних і одурманюючих речовин.

Як повідомляв "Апостроф", на засідання суду з розгляду справи про смертельне ДТП на вулиці Сумська в Харкові прийшла лікар-нарколог, яка перевіряла підозрювану Олену Зайцеву.