RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

В Угорщині відкрили сотні справ проти українців із фальшивим громадянством: подробиці

Проти українців, які незаконним шляхом отримали громадянство Угорщини, було відкрито 370 справ про розслідування, по 156 справах висунуто обвинувачення.

Про це повідомив генеральний прокурор Угорщини Петер Полт у офіційній відповіді на запит лідерки фракції опозиційної партії "Демократична коаліція" (DK) Агнеш Вадаі, передає видання Mukachevo.net.

У цій відповіді також йдеться, що на даний час активно ведеться 60 розслідувань, 32 випадки знаходяться ще на початковій стадії. Загалом винесено судові рішення по 108 справах, і лише два з них ще не є остаточними.

"Здебільшого процедура була розпочата, коли виявлялося, що заявник отримав громадянство без знання угорської мови, а також коли іспит на знання мови здавала підставна особа", – зазначив Полт.

Чи буде всіх виявлених порушників позбавлено громадянства Угорщини у прокуратурі не повідомили.

Нагадаємо, що раніше голова фракції опозиційної партії "Демократична коаліція" (DK) Агнеш Вадаі звернулася до Генпрокуратури Угорщини з проханням розслідувати справи проти українців, які отримали угорське громадянство шахрайським шляхом, а також оформили в Угорщині фальшиву прописку. Незадовго до парламентських виборів в Угорщині декілька політиків від "ДК" також повідомили, що у східній частині країни зареєстровано багато українців, яких нібито готують до фальсифікації результатів виборів.

Як повідомляв "Апостроф", влада Угорщини планує ввести конфіскацію майна для українців, які мають подвійне громадянство і користуються пільгами їх країни, не проживаючи на території Угорщини.